Пилешки дробчета с лук в масло
Пържени дробчета с маслен сос и хрупкава коричка.
Необходими продукти:
- 1 пакет охладени пилешки дробчета (200-300 г)
- 1 голяма глава лук
- 2-3 с.л. масло
- Сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Разтопяваме маслото на умерен огън и запържваме лука, разполовен по широчина и нарязан на филийки, докато започне да се оцветява. Не забравяйте да го разбърквате често. През това време измиваме и разполовяваме дробчетата. Когато лукът едва започне да покафенява, добавяме дробчетата, подправяме на вкус със сол и черен пипер и разбъркваме, докато започнат да побеляват от всички страни. Покриваме съда с капак и задушаваме за около 7-8 мин. Увеличаваме котлона и махаме капака, за да се запържат дробчетата и да се получи хрупкава коричка.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ