Регистрация

Пилешки дробчета с лук в масло

Пилешки дробчета с лук в масло
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 25262

Пържени дробчета с маслен сос и хрупкава коричка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 пакет охладени пилешки дробчета (200-300 г)
  • 1 голяма глава лук
  • 2-3 с.л. масло
  • Сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Разтопяваме маслото на умерен огън и запържваме лука, разполовен по широчина и нарязан на филийки, докато започне да се оцветява. Не забравяйте да го разбърквате често. През това време измиваме и разполовяваме дробчетата. Когато лукът едва започне да покафенява, добавяме дробчетата, подправяме на вкус със сол и черен пипер и разбъркваме, докато започнат да побеляват от всички страни. Покриваме съда с капак и задушаваме за около 7-8 мин. Увеличаваме котлона и махаме капака, за да се запържат дробчетата и да се получи хрупкава коричка.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 15 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
4
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
3
1 трагедия
1
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта