Пилешки дробчета почти по китайски
Пилешко в домашен сладко-кисел сос.
Необходими продукти:
- 500 г пилешки дробчета
- 150 мл кетчуп
- ½ ч.ч. галета
- 2 с.л. кафява захар
- 4-6 с.л. соев сос
- 500 мл пилешки бульон
- 150 г масло
- 1 разбито яйце
Начин на приготвяне:
1. Сварете пилешките дробчета за 15 мин. на слаб огън.
2. Извадете ги от врялата вода и веднага ги сложете под студена течаща.
3. В дълбок тиган запържете маслото с кафявата захар, соевия сос и кетчупа.
4. Овъргаляйте дробчетата в галета, след това в разбито яйце и ги пуснете да се пържат в тигана, като размесвате постоянно в продължение на 5 мин.
5. След това добавете бульона и оставете да къкри на слаб огън още 15 мин.
6. Поднесете с ориз, картофено пюре или като мезе.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ