Пилешки бутчета с кисело зеле на фурна
Зимна рецепта за пиле със зеле и аромат на народна манджа.
Необходими продукти:
- Пилешки бутчета, според броя порции
- Кисело зеле, според броя порции
- 10-тина зърна черен пипер и бахар
- 2-3 дафинови листа
- 1 ч.л. червен пипер
- 2 с.л. олио
- Сол на вкус
Начин на приготвяне:
Пробвайте киселото зеле, което сами сте приготвили или сте купили дали е много кисело или много солено. Ако е така, може да го накиснете във вода за няколко часа. Ако решите да си спестите тази елементарна процедура, рискувате да окепазите цялата манджа – не си заслужава.
Сложете зелето в тавичка и добавете всичко подправки и мазнината. Разбъркайте го и наредете върху него пилешките бутчета. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна до готовност на месото.
Добър апетит!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ