Пилешки бутчета със зелен фасул
Печени пилешки бутчета със зеленчуци и млечен сос.
Бон Апети
Излъчен на 27.06.2017
Любимите печени пилешки бутчета на фурна получават своята нова презентация, като се поднасят с гарнитура от зелен фасул и сос от кисело мляко, съчетани във вкусна рецепта с апетитен финал. Първо правим запръжка от лук, чесън и наситнени моркови, а след това доливаме в нея бульон, загряваме, махаме от котлона и оставяме зеления фасул вътре да се отпусне.
Следва да направим смесицата от подправки, като на едно място наситняваме пресни магданоз и копър, а в друг съд смесваме сухите куркума със сол, червен, червен и лют пипер. После пресните подправки изсипваме при фасула и добавяме половината от сухите. Разбъркваме хубаво и изсипваме в тавичка. С останалите сухи подправки обтриваме бутчетата и ги прехвърляме в тавата върху гарнитурата. Следва да тикнем ястието да се пече във фурна за 50 минути.
А докато манджата се сготви, правим сос за поднасяне от цедено кисело мляко с лимонов сок, наситнен пресен кориандър и ким. Накрая поднасяме пилешките бутчета върху основа от зелен фасул и с млечния сос.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ