Регистрация

Пилешки бутчета на тиган със сметана и топено сирене

Пилешки бутчета на тиган със сметана и топено сирене
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 6308

Пилешко с къри и соев сос, залято с разтопено сирене и готварска сметана.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 горни бутчета
  • 2 с.л. къри на прах
  • 2 с.л. соев сос
  • 1 кутийка топено сирене с триъгълни формички по ваш избор
  • 200 мл готварска сметана My day (можете да използвате и друга по ваше усмотрение)
  • 500 мл вода
  • олио на око

Начин на приготвяне:

1. В купа сложете почистените и измити пилешки бутчета и ги залейте да се мариноват с кърито, соевия сос и вода, така че да залее бутчетата. Ако сте любители на силните вкусове, можете да увеличите дозата на подравките. Оставете ги да поемат маринатата за минимум три часа, а най-добре ще е да останат така за 24 часа.

2. В тефлонов тиган сложете малко мазнина (може и без нея), малко вода и пържете бутчетата и от двете страни до зачервяване.

3. Добавете маринатата, в която са престояли бутчетата, и гответе по 10 мин. от всяка страна, като ги обръщате периодично. След това задушете с капак за още 10 мин.

4. Ако сосът ви се е редуцирал (намалял е драстично) долейте малко вода по ваше усмотрение. Добавете топеното сирене.

5. Изчакайте го да се разстопи напълно и изсипете готварската сметана. Разбъркайте хубаво и махнете от огъня.

6. Поднесете с гарнитура по ваш избор.

 

 

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта