Пилешки бутчета на тиган със сметана и топено сирене
Пилешко с къри и соев сос, залято с разтопено сирене и готварска сметана.
Необходими продукти:
- 2 горни бутчета
- 2 с.л. къри на прах
- 2 с.л. соев сос
- 1 кутийка топено сирене с триъгълни формички по ваш избор
- 200 мл готварска сметана My day (можете да използвате и друга по ваше усмотрение)
- 500 мл вода
- олио на око
Начин на приготвяне:
1. В купа сложете почистените и измити пилешки бутчета и ги залейте да се мариноват с кърито, соевия сос и вода, така че да залее бутчетата. Ако сте любители на силните вкусове, можете да увеличите дозата на подравките. Оставете ги да поемат маринатата за минимум три часа, а най-добре ще е да останат така за 24 часа.
2. В тефлонов тиган сложете малко мазнина (може и без нея), малко вода и пържете бутчетата и от двете страни до зачервяване.
3. Добавете маринатата, в която са престояли бутчетата, и гответе по 10 мин. от всяка страна, като ги обръщате периодично. След това задушете с капак за още 10 мин.
4. Ако сосът ви се е редуцирал (намалял е драстично) долейте малко вода по ваше усмотрение. Добавете топеното сирене.
5. Изчакайте го да се разстопи напълно и изсипете готварската сметана. Разбъркайте хубаво и махнете от огъня.
6. Поднесете с гарнитура по ваш избор.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ