Пилешки бутчета в тестена коричка
Бутер кифлички с плънка от пилешко месо в соев сос.
Необходими продукти:
- 4 пилешки бутчета
- 500 грама бутер тесто
- соев сос, сол, черен пипер и сусам на вкус
- жълтък за намазване
Начин на приготвяне:
1. Измийте добре пилешките бутчета, осолете и опипрете и мариновайте в около 100 мл соев сос за 1-2 часа в хладилник.
2. Размразете бутер тестото и го нарежете на дълги ивици с широчина 2 см.
3. Увийте лентичка стегнато около всяко бутче като започнете от тънката към дебелата страна. Получава се рулце. Нека лентичките се застъпват в краищата.
4. Застелете тавичка с хартиено фолио, наредете бутчетата там и ги оставете да си почиват за 20-тина минути на топло място и покрити с кърпа.
5. Разбийте яйчения жълтък, намажете с него кифличките и поръсете със сусам.
6. Печете в средата на предварително загрята фурна на 180 градуса за 40-45 минути.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ