Регистрация

Пилешка яхния с чушки, лук и домати

Пилешка яхния с чушки, лук и домати
Средно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 19168

Вкусна домашна яхния с пилешко и изобилие от зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г обезкостено пилешко месо
  • 2 глави лук
  • 8 чушки сиврия, или други
  • 2 моркова
  • 2 домати или половин чаша домати от консерва
  • 15 зърна черен пипер
  • 2-3 дафинови листа
  • 1 ч.л. джинджифил
  • 1 с.л. червен пипер
  • 5-6 с.л. олио
  • 1 с.л. брашно
  • сол
  • вода

Начин на приготвяне:

1. Нарязвате месото на хапки и го запържвате заедно с морковите за около 7-8 мин.

2. След това прибавяте към него нарязаните чушки и лук и задушавате още  5 мин. Следва брашното, червения и черния пипер и сол на вкус. Може да добавите сух бульон или друга подправка. Към сместа добавете и две чаени чаши вода и оставете ястието на котлона на умерен огън за още 30 мин.

3. След 30 мин. добавяте дафиновите листа, заедно с настърганите домати за още 15 мин. Разбърквате от време на време, тъй като сосът може да стане гъст. След 50 мин. ястието е готово.

 

Добър апетит!

 

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
2
4 мн. добре
1
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта