Пилешка крем-супа
Супа от цяло пиле със зеленчуци, крутони и сметана.
Необходими продукти:
- 1 цяло пиле
- бульона от варенето на пилето
- 2 глави лук
- 2 с. л. масло
- 2 с. л. брашно
- 6 малки моркова
- 400 г картофи
- 200 г квасена сметана
- сол
- магданоз
- 8 филии хляб
Начин на приготвяне:
1. Сварете пилето, обезкостете го и пасирайте месото, като запазите бульона.
2. Сварете картофите, лука и морковите, докато омекнат съвсем.
3. Направете запръжка от брашното и маслото.
4. Върнете пасираното месо в бульона, прибавете сварените картофи, лук и моркови и намачкайте до получаването на хомогенна смес, след което залейте със запръжката и добавете подправките, без магданоза.
5. Нарежете хляба на кубчета и го запържете в съвсем малко олио за около минута, като разбърквате постоянно
6. Сервирайте супата с лъжица сметана, домашните крутони и пресен, нарязан на ситно магданоз.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ