Пилешката каша на мама
Българска каша с пилешко, брашно, масло и чесън.
Необходими продукти:
- 500 г бяло пилешко месо
- 4 с. л. брашно
- 4 с. л. олио
- 50 г краве масло
- 1 ч. л. черен пипер
- 2 дафинови листа
- 3 скилидки чесън
- подправка за пиле (универсална или каквато обикновено използвате по ваш вкус)
Начин на приготвяне:
1. Поставете пилешкото месо с дафиновия лист в съд с 1 литър вода за около 30 мин., за да се свари.
2. Накъсайте месото на дребни късчета.
3. Загрейте олиото и прибавете брашното и счукания чесън и пържете до получаавнето на златист цвят.
4. Прибавете прецедения пилешки бульон и месото, бъркайте енергично до получаването на хомогенна смес. Напълно достатъчни са 3-4 мин. за да уври кашата.
5. Накрая добавете маслото и черния пипер. Може да добавите и подправка за пиле или мерудия по желание.
Добър апетит!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ