Пиленца от яйца с майонезена плънка
Ордьовър от пълнени яйца с намачкан жълтък, майонеза и горчица.
Готвим с Милена вкусно предястие за гости без месо, за което можете да използвате останали яйца от великден или да си сварите яйчица и да направите тези "сладки" пиленца с радващ окото вид и галещ небцето вкус. Те са перфектно мезенце или идея да зарадвате гостите и близките с красиво и лесно предястие.
Първо трябва да си сварим, охладим и обелим яйцата. Следва да отрежем дупенцата, за да могат да стоят в изправено положение. Ако се чудите какво да правите с остатъчния белтък - рендосайте го в плънката - авторката пропуска да сподели тази хитрост. Следва да отрежем шапчиците на яйцата така, че в тях да остане и част от жълтъка, за да сме сигурни, че имаме достъп до него и да го изгребем с малка лъжичка. После го натрошаваме и смесваме с рендосания белтък, лека майонеза и горчица, подправяме със сол и пипер и по желание добавяме зелен лук. Той никак не е задължителен нито за вкуса, нито за визията.
Пълним с връх белтъците с кремообразната смес, а отгоре захлупваме с шапчиците. После изрязваме от моркови крачетата и човчиците (точният начин ще видите във видеото) и слагаме зърна черен пипер за очи. Пиленцата стават толкова сладки, че чак да го дожалее човек да ги хапне.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ