Пикантно телешко със зеленчуци
Говежда пържола със зеленчуци и сос Уорчестър.
Необходими продукти:
- 700 г говежда пържола от хълбока, разрязана на половина по дължина
- 2 с.л. олио
- 4 ч.ч. нарязани зеленчуци - розички броколи, кръгчета моркови и чушка на ивички
- 1 с.л. настърган обелен корен джинджифил
- 1 ч.л. смлян чесън
- 330 мл готов телешки бульон или сос
- ¼ ч.ч. сос Уорчестър
Начин на приготвяне:
1. Нарежете на тънки ивички месото напряко на влакната.
2. Загрейте 1 с.л. олио в голям тефлонов тиган или уок на силен котлон.
3. Запържете телешкото на партиди до златисто, за около 10 минути. Извадете от тигана.
4. Запържете зеленчуците, джинджифила и чесъна в останалата 1 с.л. олио за 3 до 5 минути докато поомекнат. Върнете телешкото в тигана.
5. Добавете бульона и соса уорчестър. Оставете на котлона докато сосът се сгъсти леко и ароматите се смесят.
6. Сервирайте върху сварен ориз (по желание).
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ