Пикантно оризово кексче по корейски
Средно | Порции 2
| Видяна: 6440
Оризови крокети с риба и зеленчуци.
Необходими продукти:
- 1 парче плосък рибен крокет (ситно нарязан) или 200 г риба тон от консерва (накъсана)
- 1/2 плик пръчки оризови крокети (нарязани наполовина)
- 1 морков (на филийки)
- глава лук (на филийки)
- двойна шепа соеви кълнове (сварени)
- 2 зелени лука (нарязани)
- 2 с. л. корейска чили паста
- 1 с. л. червен пипер
- 1 с. л. сусамово олио
- 1 ч. л. сол
- 4 с. л. захар
- 3 чаши пилешки бульон
Начин на приготвяне:
1. Сварете пилешкия бульон, добавете чили пастата, червения пипер, захарта и солта.
2. Когато се сварят, добавете рибените и оризовите крокети.
3. Когато заври отново, добавете моркова и лука като разбърквате от време на време.
4. Оставете да ври докато сосът се сгъсти от нишестето в оризовите крокети.
5. Когато се сгъсти, добавете пролетния лук, сусамовото олио и сусамово семе за украса. Разбъркайте добре.
6. Поднесете върху задушен ориз.
Най-важните съставки
захар, зелен лук, лук, люта чили паста, моркови, оризов кекс, пилешки бульон, рибешки хапки, соеви кълнове, сол, сусамово олио, червен пипер
Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 40 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ