Пикантен микс от ядки за потапяне
Паста от ядки с нахут.
Необходими продукти:
- 4 плоски хлебчета
- зехтин, за потапяне
- ⅔ ч.ч. семена сусам
- ½ ч.ч. лешници, фино нарязани
- ½ ч.ч. кашу, фино нарязано
- ½ ч.ч. нахут
- ½ ч.ч. семена кориандър
- 3 с.л. семена кимион
- 1 ч.л. сушена мащерка
- 2 ч.л. сол
- 1 ч.л. черен пипер
- 2 с.л. червен пипер
Начин на приготвяне:
1. Сложете питките в тавичка за печене на 180°С със фурната за 10 мин. или до покафеняване и до получаването на хрупкава корична.
2. Срежете на хапки.
3. Препечете сусама в сух тиган до златисто.
4. В същия тиган сложете лешниците и нахута и печете 4 – 5 мин.
5. Прибавете семената кориандър, мащерката и кимиона и гответе до потъмняване, свалете от огъня и заделете да се охладят.
6. Прибавете червения пипер, солта и пипера и поднесете със зехтин в купа.
7. Хапките питка се потапят първо в зехтина, след това се загребва от пикантния миск с ядки и семена.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ