Пикантен замразен октопод за мезе към водка
Варен охладен лют октопод за ордьовър.
Необходими продукти:
- 1 октопод
- червен пипер
- сол
- люта подправка на вкус
- вода за варене
- подправки - дафинов лист, черен пипер и др. по желание
Начин на приготвяне:
1. Почистете октопода като оставите кожата и вендузите му.
2. Сложете го да се вари във вода, в която предварително сте кипнали щедро количество от подправките.
3. Оставете да се вари десетина минути. След това охладете и приберете в хладилника за една нощ с все водата.
4. Ако водата се оцвети във виолетово - всичко е наред.
5. Сега е моментът да филетирате. Отстранете главата и пипалата и ако е нужно, ги обелете. Така ще имате 8 пипала и едно подобно на мех туловище, кухо отвътре.
6. Натрийте с пикантен сос месото и сложете още подправки по желание. Напълнете меха с пипалата като внимавате да не го разкъсате.
7. Увийте в стреч фолио или найлонов плик и приберете във фризера.
8. Вадете и нарязвайте замразено за мезе към чаша водка, съветват братята руснаци.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ