Пикантен боровинков сос за месо
Плодов сос за всякакви мръвки с люта чушка, канела и анасон.
Необходими продукти:
- 400 грама червени боровинки
- 400 мл сок от грозде
- 100 грама захар
- 10 грама канела
- анасон - 3-7 звездички
- 1 портокалова кора
- кардамон на вкус
- 1 зелена люта чушка
Начин на приготвяне:
1. Вземете марля или тензух и в средата му сложете нарязаната люта чушка, звездичките анасон, кардамона, канелата и портокаловите кори. Завържете на вързопче с конец така, че да не изпадне съдържанието на пликчето.
2. На слаб огън кипнете гроздовия сок със захарта, като разбърквате периодично. Добавете марлята с подправките и оставете да се вари за 10-тина мунути.
3. Извадете торбичката и изсипете боровинките (можете да използвате и сушени, замразени или пък такива от мармалад, ако не е сезона на пресните.
4. Варете още 10 минути с плодовете и поднесете към каквото месо ви хрумне. Този сос придава свежест на пилешките гърди, изисканост на телешкото и уникален вкусн на свинското.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ