Печурки с масло и кашкавал
Гъби с масло и подправки на тиган.
Гъби в масло е лесна рецепта, но като всяко ястие, и то си има тънкости. Как се готвят гъби, за да станат наистина вкусни, показва Иван Звездев в канала си Кухнята на Звездев. Ако спазвате тези малки и прости правила, ще сервирате наистина вкусно предястие, гарнитура или оснвно без месо.
Първо гъбите се измиват и нарязват на едро. В тиган на умерен огън се разтапя голямо количество масло. Ако порцията гъби е 200 грама, то за тях са нужни поне 30 г масло. Щом маслото се втечни, се добавят гъбите и се готвят няколко минути под капак, докато пуснат водата си. После към нея се налива още малко вода, подправят се със сол и пипер и се оставят под капак за 15-тина минути. Следва да махнете капака, да готвите още няколко минути и да махнете от огъня.
Гъбите се покапват с лимонов сок, добавя се наситнен пресен копър и се поръсват с рендосан кашкавал. Сервират се топли.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ