Регистрация

Печен свински врат с картофи и зеле ала Шишков

Печен свински врат с картофи и зеле ала Шишков
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 3125

Свинско на наребрен тиган с гарнитура от зеленчуково пюре и зелева салата.

Оцени рецептата
Любима рецепта

С тази рецепта Таньо Шишков се включва в кампанията на ЛИДЛ Манчев срещу Шишков в седмицата на намалението на месо от свински врат.

Необходими продукти:

За месото:

  • 600 грама свински врат без кост
  • 7-8 с.л. зехтин (специалистът готви с Promienna)
  • 1-2 с.л. горчица (Таньо Шишков избра Duc de Coeur)
  • 4 скилидки чесън
  • 1 с.л. червен пипер
  • риган на вкус
  • сол и черен пипер на вкус

За картофеното пюре:

  • 600 грама картофи
  • 150 мл сметана (Шишков се спря на немската Pilos)
  • 50 грама масло (от същата марка)
  • 2-4 моркова
  • връзка зелен лук
  • сол и черен пипер на вкус

За салатата:

  • 200 грама червено зеле
  • 200 грама бяло зеле
  • 2 с.л. сметана
  • 1 с.л. зехтин
  • 1 с.л. ябълков оцет
  • 2 с.л. майонеза (готвачът сложи Pagusa)
  • 2 с.л. кисело мляко (Pilos)
  • 1 с.л. горчица (Шишков гребна от Duc de Coeur)

Начин на приготвяне:

1. Нарежете чесъна, сплеснете свинското леко с ръце, поставете го в съд и добавете чесновите резени, горчицата, зехтина и подправки на вкус. Обтрийте месото, покрийте съда с фолио и го оставете да се маринова на хлядно за около час.

2. Сгорещете грил тиган и печете свинското от всички страни върху нажежените ребра до готовност.

3.  Обелете картофите и морковите, нарежете ги на кубчета и ги сложете в тенджера с не много вода да се сварят. Когато зеленчуците са омекнали, пасирайте ги с чопър или ръчна преса и след това в готовото пюре добавете сметаната, маслото, наситнения лук и сол и пипер на вкус.

4. Нарежете на тънко двата вида зеле.

5. Смесете сметаната, зехтина, горчицата, киселото мляко, оцета и майонезата и залейте зеленчуците с тях. Разбъркайте.

6. Сервирайте нарязаното на порции печено свинско с картофено пюре и зелева салата.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта