Печено телешко с фъстъчен сос
Телешко със сос и зеленчуци.
Необходими продукти:
- 450 г телешка флейка
- ⅓ ч.ч. терияки сос с ниско съдържание на натрий
- ½ ч.л. (разделена на две) лют сос (например табаско)
- 4 стръка зелен лук, нарязан на колелца от по 2,5 см
- 1 червена сладка чушка, почистена от семената и нарязана на хапки
- 2 с.л. нискомаслено фъстъчено масло
Начин на приготвяне:
1. Загрейте грила.
2. Почистете месото от тлъстините и го нарежете тънко диагонално.
3. В средна купа смесете терияки соса и ¼ ч.л. лют сос.
4. Прибавете резените месо и ги покрийте хубаво със соса.
5. Покрийте съда и оставете в хладилника за 30 мин.
6. Набодете месото на шишове, като редувате със зелен лук и сладка чушка.
7. Заделете маринатата.
8. Изпечете шишчетата на грила, докато месото порозовее леко по средата или до желаната готовност.
9. В малка тенджерка смесете фъстъченото масло, вода, ¼ ч.л. лют сос и 2 с.л. от заделената марината.
10. Сгорещете на умерено силен огън и гответе докато всичко се стопли равномерно.
11. Извадете месото и зеленчуците от шишовете и поднесете с фъстъчения сос.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ