Печено телешко със зеле и моркови
Лесно | Порции 2-3
| Видяна: 2459
Рагу в гювеч с два вида зеле.
Необходими продукти:
- 300 грама зеле (обикновено бяло)
- 100 грама червено зеле
- 2 моркова
- 50 грама копър
- 50 грама масло
- 500 грама добре разварено телешко (най-вкусно става с консерва)
- вода, сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
1. Нарежете на тънки ленти бялото зеле, моркова - настържете, а копъра - наситнете. Смесете ги заедно.
2. Сложете масло на дъното на гърне или гювеч и върху него изсипете зеленчуците. Отгоре добавете телешкото, а на третия ред - наситненото червено зеле.
3. Залейте манджата с 2-3 с.л. вода, осолете и опипрете на вкус и пуснете да се пече във фурната за около час или докато прецените, че ястието е готово.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 1.30 ч.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ