Регистрация

Печено пиле с чесън и мащерка

Печено пиле с чесън и мащерка
Лесно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 3115

Пиле на грил с билки и ароматни подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 цяло не много голямо пиле
  • 2 големи скилидки чесън
  • 3 броя чери доматчета
  • зехтин
  • розмарин
  • мащерка
  • градински чай (салвия)
  • сол
  • пипер

Начин на приготвяне:

1. Шпиковайте пилето и вкарайте в месото му чесън, доматчета и билки. Обтрийте го обилно със сол и черен пиер. 

2. Забучете го на шиш, грил или го поставете да се пече в тава с шпиндел за изправено печене на пилета. Идеята е във всяка негова част температурата да е непроменлива. Ако скарата или фурната има опция за равномерно въртене - още по-добре.

3. Можете да отваряте периодично фурната или грила и да поливате пилешкото с малко мазнина - така ще стане по-сочно. Може също да събирате покапалата от него мазнина и да го обтривате с нея.

4. Печете около час и половина на умерен огън или докато прецените, че птицата е готова.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта