Печено пиле с чесън и мащерка
Пиле на грил с билки и ароматни подправки.
Необходими продукти:
- 1 цяло не много голямо пиле
- 2 големи скилидки чесън
- 3 броя чери доматчета
- зехтин
- розмарин
- мащерка
- градински чай (салвия)
- сол
- пипер
Начин на приготвяне:
1. Шпиковайте пилето и вкарайте в месото му чесън, доматчета и билки. Обтрийте го обилно със сол и черен пиер.
2. Забучете го на шиш, грил или го поставете да се пече в тава с шпиндел за изправено печене на пилета. Идеята е във всяка негова част температурата да е непроменлива. Ако скарата или фурната има опция за равномерно въртене - още по-добре.
3. Можете да отваряте периодично фурната или грила и да поливате пилешкото с малко мазнина - така ще стане по-сочно. Може също да събирате покапалата от него мазнина и да го обтривате с нея.
4. Печете около час и половина на умерен огън или докато прецените, че птицата е готова.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ