Печено пиле с моркови и лук
Печено пиле в бяло вино със зеленчуци и соев сос.
Печеното пиле е лесна вечеря за цялото семейство, а начините да се сготви пиле на фурна са толкова много, че изборът се ръководи единствено от наличните продукти за добавка. В Кухнята на Звездев се показва поредната рецепта за пилешко на фурна, като месото се задушава в бяло вино и се изпича в компанията на лук и моркови. А за допълнителна привлекателност на вкуса се добавя соев сос и масло.
Първо птицата се разрязва на пеперуда. Как точно се прави, можете да гледате във видеото. Следва да се овкуси с подправки и да полегне с гърдите надолу в тава. После се разпределят резени масло подкожно, завива се с наситнени моркови и лук и се добавя още масло. Покапва се със соев сос и на дъното на тавата се наливат 100-тина мл бяло вино.
Пече се на 180 градуса за около 1:30 часа, като периодично се вади и се залива с отделилия се сос, за да стане по-сочно.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ