Печено пилешко с чушки и домати
Печени пилешки филенца със зеленчуци.
Необходими продукти:
- 1 кг пилешко филе (гърди или обезкостени бутчета; може и микс)
- 40 г масло
- 2 глави лук
- 4 с.л. олио
- 1 консерва домати в собствен сос
- 3 домата
- 2-3 чушки (жълта и червена или 2 червени)
- сол и пипер на вкус
- клонка розмарин
- 4 скилидки чесън
Начин на приготвяне:
1. Пилешкото месо нарежете на парчета, а тях запържете двустранно колкото да се запечатат в разтопено масло в голям тиган. След това прехвърлете в тава.
2. Доматите обелете и нарежете на кубчета, чушките нарежете на правоъгълници, чесъна и лука наситнете.
3. Добавете олиото в тигана, запържете лука и чесъна на умерен огън. Добавете пресните домати, след 3-4 минути и доматите от консерва и чушките. Овкусете със сол и пипер, гответе 5-6 минути и след това с получения сос залейте пилешкото.
4. Добавете клонка розмарин и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 20-25 минути.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ