Тиквеник с орехи по български
Постна българска сладка баница с тиква и ядки.
Необходими продукти:
- 1 пакет кори за баница
- 2 кг настъргана тиква
- 2 ч.ч. накълцани на ситно орехи
- ½ ч.ч. олио
- 1 с.л. канела
- 1 ч.ч. захар и пудра захар за наръсване
Начин на приготвяне:
За тиквеника са необходими по-плътни кори за баница – например сач, одрински, сърбиянка.
Настъргвате тиквата на едро ренде. Добавяте към нея канелата, разбърквате и започвате да редите баницата.
Всяка кора намазвате с 2 с.л. олио. Поръсвате с една шепа тиква, 2 с.л. орехи и захар.
Навивате корите стегнато и ги редите в тавичка, която предварително сте намазали с мазнина. Подредените кори в тавата, също най-отгоре намазвате с малко олио.
Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна до зачервяване.
Истиналият тиквеник наръсвате с малко пудра захар.
Добър апетит!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ