Регистрация

Печени чушки с яйце и сирене



Печени чушки с яйце и сирене
Лесно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 1033

Чушки на фурна със сирене и яйце по български.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Пълнени чушки със сирене - кулинарна класика от България, която се готви навред из света, стига в кухнята да попадне бяло саламурено сирене, което трудно се намира извън Балканите. Това е идея за вкусен лек обяд или за диетична вечеря, а чаша вино се връзва идеално с тази полезна, лесна за направа и апетитна храна. Как да си я сготвите - показват в канала Всегда Вкусно.

Първо сиренето се натрошава в купа и се поръсва с малко захар и черен пипер. Добавят се яйцата и се размесва на каша. Правилото е на 100 г сирене - едно яйце. В сместа се добавя наситнен пресен магданоз и след това почистените чушки се пълнят със сиренения крем. Добре е да изберете зеленчи чушки, защото ненатрапчивата им сладост най-вкусно се връзва с плънката. Всяка напълнена чушка се запечатва с брашно, за да не се излее съдържанието ѝ. Остава да покапете с мазнинка и да пъхнете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 20 минути. После ястието е готово. А как точно се приготвя - гледайте във видеото по-горе. Списък с точните продукти и стъпки на направа можете да видите ТУК.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. rak
  2. Паста
  3. 30
  4. 844
  5. Чили
  6. 98
  7. CA
  8. 700
  9. вечеря
  10. жените

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта