Печени тиквички със сирене и млечен сос
Панирани тиквички на фурна в стил огретен с тиквички.
Печени тиквички с чеснов сос, копър и сирене се готвят в кухнята на Dazzle Spoon. Това е вкусно безмесно и нискокалорично основно, с което можете да плените семейството, като не го провокирате да преяде в топлите летни дни. Ястието прилича на муска с тиквички и сирене, може да мине за полезен вариант на панирани тиквички и дори за огретен от тиквички в млечен сос с чесън и копър. Прави се бавно заради реденето, ала никак не е трудно.
Първо тиквичките се обелват, нарязват на шайби и покапват с олио. Следва да се овалят в брашно - всеки слайс по отделно и да се подредят с полузастъпване в тава. Как става това - гледайте във видеото. После се посоляват и се бутват за 20 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна. През това време млякото се затопля и с него се заливат 3 с.л. брашно. Разбърква се, за да няма бучки. В соса се добавя намачкан чесън и наситнен копър.
Запечените тиквички се поръсват с натрошено сирене и се заливат с млечния сос. Допичат се до златиста коричка на същата температура. Отнема около 15 минути.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ