Регистрация

Печени скариди

Печени скариди
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 4913

Много вкусно предложение за почитателите на морските дарове.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 450 г сурови скариди, големи
  • 1 голям жълтък
  • 6 с.л. масло, на стайна температура
  • 2 с.л. зехтин Extra Virgin
  • 2 с.л. бяло вино
  • 2 скилидки чесън, счукан
  • 4 с.л. глави лук шалот, наситнен
  • 3 ч.л. магданоз, наситнен
  • 2 ч.л. босилек, наситнен
  • 1 ч.л. розмарин, наситнен
  • 2 ч.л. лимонова кора, настъргана
  • 3 с.л. прясно изстискан лимонов сок
  • морска сол и пипер на вкус
  • спрей за готвене с аромат на масло

Начин на приготвяне:

1. Загрейте предварително фурната на 200ºС.

2. Почистете скаридите от черупките. С помощта на остър нож почистете жилите и разделете като пеперуда.

3. Поставете чистите скариди в купа, добавете виното, зехтина, морската сол и пипера и оставете 5-10 мин.

4. Междувременно, в отделна купа разбъркайте чесъна, лука шалот, магданоза, босилека, розмарина, лимоновата кора и сок, маслото на стайна температура и яйцето. Разбъркайте до хомогенност.

5. Намажете огнеупорен съд със спрей за готвене с аромат на масло.

6. Подредете скаридите в него на един слой.

7. Намажете отгоре сместа от масло/чесън.

8. Тук можете да сложите и японска галета панко или с някакво сирене по избор.

9. Печете 10-25 мин.

 

Източник: opensourcefood.com

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 5 мин.
Време за готвене: 15-20 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта