Печени свински ребърца по американски
Свински ребра с горчица, мед и соев сос, поднесени с мешана гарнитура от гъби, картофи и царевица.
Печените на фурна свински ребърца са спасение за всяка домакиня, която не обича да заробва часове в кухнята, но се ласкае да поднесе вкусна семейна вечеря, направена у дома. Наистина е много лесно да се сготвят свински ребра - доказва го и рецептата на Dazzle Spoon, показваща как точно се получават апетитните месца и с каква гарнитура можете да ги поднесете, ако искате вечерята да е шарена и пищна.
Ребрата се поставят в тава и се намазват с мед, после с горчица, а накрая се покават и със соев сос. Пекат се на 200 градуса за 40-тина минути, като 25 от тях можете да готвите под капак или загърнати във фолио, за да станат по-крехки. А за гарнитура можете да задушите бързи гъби в масло, да сервирате зеленчуци от консерва - като грах или царевица и да изпечете картофи с хрупкава коричка. Нарязаните картофи се изсипват в тава, овкусяват се със сол и червен пипер, поръсват се с галета и се пекат на фурна - може да ги пъхнете в печката докато се готвят и ребрата. Тогава дайте на ястието още 10 мин., защото температурата се разпределя между двете ястия. Гледайте как точно се прави във видеото.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ