Печени свински кюфтета с тиквички
Кюфтета на фурна със свинска кайма и тиквички.
Необходими продукти:
- 1 кг свинска кайма
- 1 тиквичка
- 1 голяма или две по-малки глави лук
- 2 яйца
- сол и пипер
- връзка пресен копър
- 4 с.л. нишесте (царевично или картофено)
- 4 скилидки чесън
- лют пипер по желание
- растителна мазнина за готвене
Начин на приготвяне:
1. Изсипете в купа каймата.
2. Наситнете лука, чесъна и листата на копъра (като може да си запазите лситенца и за свежа поръска при поднасяне). Добавете към каймата.
3. Тиквичката рендосайте на едро ренде. Посолете леко, наситскайте и след това гребвайте с шепи и изстисквайте хубаво водата. Останалите стърготини добавете към каймата.
4. Прибавете нишестето и лют пипер по желание и размешайте. След това чукнете яйцата, замесете хубаво и оставете на стайна температура за 20-тина минути докато нишестето се абсорбира.
5. Застелете тава с хартия за печене, а хартията бегло накапете с мазнинка. С мокри ръце оформяйте дебели леко продълговати и леко сплеснати кюфтета и редете с отстояние.
6. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна без вентилатор за 35-40 минути. Проверете едно кюфте дали е изпечено в средата преди да извадите цялата тава. Преди поднасяне поръсете по желание с наситнен пресен копър.
Източник: YouTube/Готовим с Матеевой Натальей
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ