Печени рендосани картофи с яйца и кашкавал
Печени яйца с картофи, оформени като калцоне с плънка от кашкавал и доматен сос.
Необходими продукти:
- 3 големи картофа
- 3 яйца
- сол и пипер
- 3 ч.л. царевично нишесте
- 4 с.л. олио
- 100 г кашкавал
- 2 с.л. доматен сос
- сушена подправка по избор - босилек, риган, мащерка или чубрица
- пресен лук или див лук
Начин на приготвяне:
1. Картофите обелете, измийте и рендосайте на дълги тънки ивици. Ако имате китайско ренде - още по-добре. В противен случай рендосвайте по дължина на картофа на обикновено ренде. Прехвърлете стърготините в купа и залейте със студена вода. Оставете за няколко минути.
2. Разбийте яйцата в купа със сол и пипер.
3. Взимайте с ръце от картофените стърготини, отцеждайте добре от водата и прехвърляйте в друг съд. Поръсете с царевичното нишесте и разбъркайте. Залейте с яйцата и размешайте отново.
4. Сипете 2 с.л. олио в тиган с незалепващо покритие с диаметър 20-24 см. Сгорещете на температура малко под средната. Изсипете половината от картофите в тигана и заравнете. Залейте с половината от отделилия се сос на дъното на купата с картофи и яйца. Сложете капак и гответе 8-10 минути.
5. Обърнете своеобразната картофена питка и сложете капака за още 7 минути. След това извадете в чиния. После сипете втората част от сместа и отново захлупете за същото време като първата.
6. Докато чакате рендосайте кашкавала, наситнете пресния или див лук и смесете доматения сос с избраната от вас подправка.
7. Обърнете втората картофена плескавица и намажете с доматения сос. След това поръсете рендосания кашкавал и половината от лука. Захлупете с първата изпечена питка и сложете капак.
8. След 5 минути ястието е готово. Прехвърлете в чиния, поръсете с останалия лук и нарежете на триъгълни парчета като пица.
Източник: YouTube/Essen Rezepte
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ