Печени кренвирши с яйце и кашкавал
Бърз обяд - пълнени кренвирши с кашкавал и подправки.
Необходими продукти:
- 6 дебели кренвирша
- 300 г кашкавал
- 1 яйце
- шарена сол
- кимион
Начин на приготвяне:
1. Обелете кренвиршите. Направете надлъжен разрез през средата на всеки кренвирш, като започнете от 1 см след края и оставите 1 см преди другия край. Не разрязвайте кренвирша до долу, ами оставете 0,5 см цялост отдолу, която да задържи заедно двете половинки.
2. Нарежете кашкавала на дълги правоъгълници с дебелина около 0,3-0,5 см.
3. Набутайте кашкавалените резени в цепнатините на кренвиршите.
4. Подредете кренвиршите в тава, на дъното на която сте сложили пергаментова хартия или фолио. Така ще си спестите мъчителното измиване на съда след готвенето.
5. Поръсете с подправките върху и в разстоянието от страни на кашкавала.
6. Разбийте хубаво яйцето. С помощта на малка лъжичка го насипете в останалите цепнатини така, че да ги запълни, без да изстича навън.
7. Печете в средата на фурна, предварително загрята на 200 градуса за 15-20 мин.
8. Поднесете с любимия си хляб и сос по желание.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ