Печени гъби със сметана и кашкавал
Гъби на фурна с масло, сметана и кашкавалена коричка.
Необходими продукти:
- 500-600 г гъби
- 25 г масло
- 1 с.л. олио
- 4 скилидки чесън
- 1 връзка пресен копър
- сол и пипер на вкус
- 150 мл течна готварска сметана
- 50 г кашкавал
Начин на приготвяне:
1. Гъбите почистете и нарежете на не много дребни парчета.
2. Сгорещете олиото в тиган, разтопете в него маслото и изсипете гъбите. Гответе 5-8 минути на умерен огън при периодично бъркане докато гъбите поомекнат.
3. Махнете от огъня, порсъете със сол и пипер, наситнените листенца на половината копър и намачкания на паста чесън. Разбъркайте и прехвърлете в малка тавичка.
4. Залейте със сметаната, поръсете с половината от рендосания кашкавал и запечете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 20 минути.
5. Извадете гъбите, поръсете с останалия кашкавал и останалия наситнен копър. Сервирайте като мезе, предястие или гарнитура.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ