Печена скумрия с магданоз
Скумрия на фурна с магданозена плънка.
Необходими продукти:
- 4 неголеми скумрии
- 1-2 връзки магданоз (само листенцата)
- 140 мл олио
- сол
- лимон за поднасяне
- гарнитура по избор (с пържени картофки е най-вкусно)
Начин на приготвяне:
1. Почистете добре рибите от кръв и слуз. Изкормете и почистете кожата, ако не сте ги купили изчистени.
2. Обтрийте щедро вътрешно и външно със сол.
3. Наситнете магданоза и го разпределете в коремите на рибата. Не е нужно да се напълват, а просто да има. Капнете по малко мазнина в коремите.
4. Подредете скумриите в тава, залейте с олиото и посолете отново.
5. Печете в предврително загрята на 190 градуса фурна за 30-тина минути или докато прецените, че рибките са готови.
6. Сервирайте с половинка лимон и гарнитура по избор.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ