Регистрация

Печена риба в майонезена коричка

Печена риба в майонезена коричка
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 1011

Рибено филе с чеснов сос от майонеза и сметана.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 800 г риба или филе от риба по избор
  • 1 лимон
  • 4 скилидки чесън
  • 4 с.л. майонеза
  • 6 с.л. сметана
  • китка копър
  • 100 г кашкавал
  • сол и пипер

Начин на приготвяне:

1. Рибата обтрийте хубаво със сол и пипер и покапете със сок от лимона. Оставете в хладилник за минимум 1 час.

2. Майонезата разбийте със сметаната. Добавете сол и пипер, намачкания на паста чесън и 2/3 от магданоза, като предварително го наситните.

3. Подредете рибата или рибните филета в тава. Залейте с майонезения сос и печете за 25 минути на 180 градуса. Времето за готвене зависи от дебелината на рибните парчета и вида на рибата, затова е индивидуално за всяка ситуация. 25 минути е просто ориентировъчен период.

4. Рендосайте кашкавала и го смесете с останалия копър. Поръсете рибата веднага след изваждане от фурната. Поднесете топла.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта