Регистрация

Печена пъстърва с розмарин и мента

Печена пъстърва с розмарин и мента
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 946

Пъстърва на фурна с плънка от пресни билки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 пъстърви
  • 2 клонки розмарин
  • 4 клонки мента
  • 12 клонки магданоз
  • сол
  • бял пипер (може и черен, но слагайте по-малко от него, защото е по-остър и пикантен)
  • 4 с.л. зехтин + 2 ч.л. зехтин

За поднасяне:

  • лимон
  • кълнове или бейби листни зеленчуци

Начин на приготвяне:

1. Пъстървите почистете много добре вътрешно и външно. Оставете главата и перките, за да е по-красива рибата при сервиране. Не махайте и кожата, за да задържи мазнините на рибата в месото и за красота.

2. Застелете голяма тава с хартия за печене.

3. Обтрийте рибите вътрешно и външно с достойно количество сол и по-малко пипер. Положете върху хартията без да се застъпват. Посолете още от горната страна.

4. Разделете си на два букета билките като всеки букет трябва да съдържа по 1 клонка розмарин, по 6 стръка магданоз и по 2 клонки мента. Оставете клонките цели. Сипете по 1 ч.л. зехтин върху билките и вкарайте букетите в коремите на рибите.

5. Полейте всяка риба от горната страна с по 2 с.л. зехтин.

6. Вкарайте в предварително загрята на 180 градуса фурна за 30 минути задължително БЕЗ вентилатор.

7. След изваждане гарнирайте с резени лимон, кълнове и/или зеленчуци и сервирайте.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта