Печена леща с чушки
Средно | Порции 4-8
| Видяна: 5912
Гарнитура с леща и зеленчуци.
Необходими продукти:
- 340 г сос барбекю (или друг сос по ваш избор)
- 3½ ч.ч. вода
- 450 г суха кафява леща (или леща от консерва/буркан)
- 2 зелени чушки, нарязани на кубчета
- 2 червени чушки, нарязани на кубчета
- 2 малки глави лук, нарязани на кубчета
- 1 скилидка чесън, счукан
Начин на приготвяне:
1. Смесете всички необходими продукти в уреда за бавно готвене.
2. Покрийте с капак и варете на слаб огън за 6–8 ч.
Или:
1. Сотирайте чушките и чесъна за 5 мин.
2. Прибавете лещата и пържете като разбърквате още 5 мин.
3. Смесете с чушките и чесъна, барбекю соса и 1 ч вода в огнеупорен съд за печене.
4. Изпечете във фурната на 180°С за 60 мин.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 10 мин.
Време за готвене: 1 ч.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ