Печена извара с яйца
Огретен с извара и ароматни подправки.
Необходими продукти:
- 500 г извара
- 2-3 яйца
- 1 с.л. нишесте (царевично или картофено)
- 1 с.л. брашно
- наситнен пресен копър
- 2 скилидки чесън по желание
- 1 пакет бакпулвер
- сол, черен, червен и лют пипер на вкус
- чубрица, мащерка или сминдух по желание
- 50-80 г кашкавал
Начин на приготвяне:
1. Разбийте яйцата в купа.
2. Претрийте изварата през цедка или гевгир. Ако не ви пречат бучките, сложете я директно към яйцата.
3. Добавете брашното и нишестето, бакпулвера и подправките.
4. Прибавете копъра и намачкания чесън по желание.
5. Разбъркайте много добре сместа и я изсипете в намазнена тавичка.
6. Печете 30 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.
7. Извадете, поръсете с рендосания кашкавал и още подправки по избор и приберете за 5 минути в изключената вече фурна.
8. Сервирайте и се насладете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ