Регистрация

Пелмени с кайма в бульон

Пелмени с кайма в бульон
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 8399

Домашни пелмени с телешко.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 450 г телешка кайма
  • 1 средна глава лук, наситнен
  • 1 с.л. нарязан пресен копър или 1 ч.л. сушен копър
  • сол и пипер
  • тесто за пелмени
  • белтъкът на 1 малко яйце, разбит
  • вода, пилешки или телешки бульон
  • 1/2 ч.ч. масло

Начин на приготвяне:

1. Смесете каймата с лука, копъра, сол и пипер на вкус и достатъчно вода, около 1 ч, за да се получи гладка смес.

2. Разточете тестото за пелмени, по 3 или 4 наведнъж, на кръгове с диаметър около 7,5 - 8 см.

3. Сложете по 1 с.л. плънка във всяко кръгче тесто и намажете краищата с вода.

4. Прегънете на полумесеци, като прищипете противоположните ръбчета, така че да залепнат хубаво.

5. Повторете с останалите топки тесто.

6. Намажете пелмените с разбития белтък.

7. Сложете голяма тенджера с вода на котлона. Когато заври, пуснете пелмените в кипящата вода, като разбърквате, така че да не залепнат един за друг.

8. Варете докато изплуват на повърхността - около 4 мин.

9. Извадете ги от водата с решетъчна лъжица.

10. Разтопете маслото на умерен огън и полейте пелмените.

11. Или поднесете със заквасена сметана.

 

Източник: recipes.wikia.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари (3)

5 отлична
1
4 мн. добре
2
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
1
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта