Пача от пилешки бутчета
Пилешка пача с чесън и моркови.
Необходими продукти:
- 4 литра вода
- 4 пилешки крилца
- 3 цели пилешки бутчета
- 1 глава лук
- 2 моркова
- 2 дафинови листа
- 5 зърна бахар
- сол
- 4 скилидки чесън
- магданоз
- 1 ч.л. желатин
Начин на приготвяне:
* Ако ви се намират остатъчни пилешки кости или пилешки фенер, можете също да го добавите при варенето. Той съдържа колаген, който ще желира ястието още по-добре. Можете също да разполовите бутчетата при ставите. Така по-лесно костта ще пусне сосовете си.
1. Измийте крилцата и бутчетата, сложете в тенджера, добавете бахара и дафиновия лист, залейте с водата и оставете да се готви на бавен огън около 2 часа. Не забравяйте да отпените 1-2 пъти след кипване.
2. През това време сварете и охладете морковите. Не ги преварявайте - нека в сърцевината си останат хрупкави.
3. Добавете лука, разрязан на 4, дръжките от магданоза и посолете бульона. Оставете да ври още час.
4. Когато месото пада лесно от костта, го оберете и накъсайте на ситни влакна. Прехвърлете в тава.
5. Добавете нарязания на полумесеци или кубчета морков, наситнения чесън и листенцата магданоз.
6. Прецедете топлия бульон, добавете в него желатина и залейте месото.
7. Приберете в хладилник за поне 8 часа.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ