Патладжани на пара с чесън и лук
Салата от патладжани с чесън и подправки.
Необходими продукти:
- 3 скилидки чесън
- 2 стръка пресен лук
- 2 патладжана
- 1 с.л. соев сос
- 1 с.л. рибен сос
- 1 ч.л. лют пипер
- 2 ч.л. растителна мазнина (зехтин или сусамово олио)
- 1 ч.л. сусамови семки
Начин на приготвяне:
1. Патладжаните измийте добре и махнете "нослетата". След това разрежете през средата на дебелината и всяка половина разрежете на 4 лодки.
2. Кипнете вода в тенджера, поставете отгоре съд за готвене на водна баня и подредете патладжаните. Захлупете с капак и гответе 8 минути.
3. През това време нарежете на шайби пресния лук, а чесъна наситнете. Изсипете в купа.
4. Готовите патладжани охладете върху дъска и накъсайте на едри влакна в купата с лука и чесъна.
5. Добавете соевия сос, фиш соса, лютия пипер и растителната мазнина. Разбъркайте. Поръсете със сусама и размешайте финално.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ