Пастет от риба с маскарпоне
Домашен рибен пастет с лук и маскарпоне.
Необходими продукти:
- 160-200 г консерва риба тон в собсвен сос
- 100 г пушено филе от риба от вид по избор
- 2 глави лук шалот (или 1 глава червен лук)
- 150 г маскарпоне
- сол и пипер на вкус
- китка копър
Начин на приготвяне:
1. Изсипете в купа рибата тон, като отцедите от соса на консервата.
2. Добавете маскарпоне и разбъркайте.
3. Наситнете много лука шалот и го прибавете при останалите продукти.
4. Нарежете пушената риба на малки парченца и изсипете в купата.
5. Добавете ситно нарязания магданоз и разбъркайте.
6. Опитайте на вкус и добавете сол и пипер. Разбъркайте отново.
7. Прехвърлете сместа в терин или друга купичка, покрийте със стреч фолио и приберете в хладилника за поне 6 часа.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ