Регистрация

Паста с риба тон, лук и маслини

Паста с риба тон, лук и маслини
Лесно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 4045

Спагети или макарони с морски дарове и пресен лук.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 глави лук
  • 1 консерва риба тон в собствен сос
  • 2 скилидки чесън
  • няколко пера пресен лук
  • 3 с.л. заквасена сметана
  • 50 мл коняк
  • 50 грама кашкавал
  • маслини на вкус
  • спагети, макарони или друг вид паста по избор
  • вода за варене
  • 2-3 с.л. растителна мазнина
  • сол
  • 1-2 с.л. зехтин за гарниране по желание

Начин на приготвяне:

1. Отцедете рибата от соса и я нарежете на хапки.

2. Лука и чесъна нарежете на ситно.

3. Запържете рибата в малко растителна мазнина.

4. Запържете лука и чесъна в олио до покафеняване. Върнете в тигана и рибата, добавете сметаната, коняка и пресния лук и гответе още няколко минути.

5. Сварете пастата според указанията на опаковката.

6. Отцедената паста осолете и сервирайте като залеете със запръжката.

7. Поръсете с настърган кашкавал и украсете с маслини. По желание можете да полеете с малко зехтин.

 

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
2
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта