Паста с риба тон, лук и маслини
Спагети или макарони с морски дарове и пресен лук.
Необходими продукти:
- 2 глави лук
- 1 консерва риба тон в собствен сос
- 2 скилидки чесън
- няколко пера пресен лук
- 3 с.л. заквасена сметана
- 50 мл коняк
- 50 грама кашкавал
- маслини на вкус
- спагети, макарони или друг вид паста по избор
- вода за варене
- 2-3 с.л. растителна мазнина
- сол
- 1-2 с.л. зехтин за гарниране по желание
Начин на приготвяне:
1. Отцедете рибата от соса и я нарежете на хапки.
2. Лука и чесъна нарежете на ситно.
3. Запържете рибата в малко растителна мазнина.
4. Запържете лука и чесъна в олио до покафеняване. Върнете в тигана и рибата, добавете сметаната, коняка и пресния лук и гответе още няколко минути.
5. Сварете пастата според указанията на опаковката.
6. Отцедената паста осолете и сервирайте като залеете със запръжката.
7. Поръсете с настърган кашкавал и украсете с маслини. По желание можете да полеете с малко зехтин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ