Панирано пилешко с гъби и кашкавал
Пържено пилешко филе с панировка и топинг от печурки с лук и кашкавал.
Необходими продукти:
- 400 г пресни печурки
- 1 средна глава лук
- 3 с.л. олио
- сол и пипер
- 100 г кашкавал
- 2 пилешки гърди - около 500-600 г общо
- универсална подправка или зеленчуков микс
- 2 ч.л. горчица
- 2 ч.л. сладък червен пипер
- 1 яйце
- 6 с.л. брашно с готовност за още
- 3 с.л. растителна мазнина
- домати и магданоз за поднасяне
Начин на приготвяне:
1. Гъбите почистете и нарежете на кубчета. Лука наситнете.
2. Сгорещете олиото в тиган и запържете гъбите за 3 миути на средна към силна степен. Добавете лука, овкусете със сол и пипер и гответе и бъркайте още 5-6 минути. След това прехвърлете съдържанието на тигана в чиния, а тигана забършете с домакинска хартия и оставете настрана. Ще ви потрябва по-късно.
3. Всяка пилешка гърда разрежете през средата на дебелината на 2 по-тънки филета. Начукайте филетата между листове стреч фолио докато се изтънят хубаво.
4. Поръсете двустранно със сол, червен и черен пипер, както и с микс от сушени зеленчуци или универсална подправка. След това намажете с горчица.
5. Разбийте си яйцето в чиния, в друга сипете брашното. Сгорещете растителната мазнина в тиган. Овалвайте първо в брашно, после в яйце и на финала пак в брашно. Не трябва да се получава дебела коричка, а нежна тънка панировка.
6. Пържете двустранно - по около 4 минути от страна. Ако тиганът ви не е достатъчно голям, може да се наложи да готвите на два пъти.
7. Рендосайте кашкавала. Щом обърнете пържолките, разпределете върху тях гъбената запръжка и отгоре покрийте с настърган кашкавал. Сложете капак и си засечете необходимото време за готвене.
8. Поднесете с поръска от пресни листа магданоз и домати или друг свеж зеленчук за гарнитура.
Източник: YouTube/Schnelles Rezept
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ