Панирано пилешко без пържене
Панирани пилешки филета с корнфлейкс, поднесени с млечен сос с топено сирене и чесън.
Панирано пилешко на фурна със сос от топено сирене готви Иван Звездев в канала си Кухнята на Звездев. Това е апетитно мезе или основно, в което месото хрупка и има неустоима коричка, но не се готви в олио, за да е по-здравословно.
Първо месото се изтънява като се разполовява през дебелината. Овкусява се със сол и пипер. В купа се разбива яйце с мляко, в друга се сипва брашно, а в трета съдинка - корнфлейкс, като леко се натрошава с ръце. Всяко парче месо се овалва първо в брашно, след това се потапя в яйчената смес, а на финала се облепя хубаво с корнфлейкс. Мръвките се редят в тава и се запичат в предварително загрята на 200-220 градуса фурна за 15-20 минути.
А докато се готвят, се прави сосът като се подгрява мляко със сол, пипер и чесън на прах, добавя се топено сирене и се сгъстява с разтворено във вода нишесте. Точните продукти и стъпки на готвене можете да гледате във видеото по-горе.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ