Панирани рибени кюфтета на фурна
Рибени кюфтета на тиган и на фурна.
Необходими продукти:
- 2 с.л. олио
- 1 голяма глава лук
- 60 г среда от бял хляб + 100 мл мляко
- 800 г рибно филе или рибна кайма
- 1 яйце
- 1 ч.л. сол
- 1/3 ч.л. черен или бял пипер
- 30 г масло
- 4 с.л. брашно
- 2 с.л. растителна мазнина за пържене
- масло за намазване след изпичане
Начин на приготвяне:
1. Извадете маслото, за да се размекне в топла стая. Средата от хляб начупете в купичка и залейте с млякото. Оставете да покисне.
2. Наситнете лука и го запържете в 2 с.л. олио на умерен огън до позлтяване като разбърквате периодично.
3. Ако разполагате с рибно филе - смелете го в месомелачка. Ако нямате месомелачка, помолете в магазина да ви го смелят. Прехвърлете филето в купа. Ако включвате домашната мелачка, минете и запържения лук и отцедения от млякото хляб през нея. Ако ли не - смелете хляба и лука в чопър.
4. Добавете сол и пипер към каймата от риба, чукнете яйцето и прибавете лука, размекнатото масло и хляба. Замесете.
5. Сипете си брашното в чиния. Оформяйте с ръце кюфтета - леко сплеснати, но сравнително дебели, овалвайте в брашно и пържете за по 3 минути от страна в сгорещена растителна мазнина.
6. Готовите кюфтета редете в тава и пъхнете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 10 минути.
7. Веднага след изваждане намажете отгоре с масло. Поднесете по желание с чеснов сос и пресни зеленчуци.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ