Панирани кренвирши с пълнени филийки
Топли сандвичи от пълнени корички на хляб с яйце, поднесени с панирани наденички в хлебна средичка.
Необходими продукти:
- 3 яйца
- 3 с.л. мляко
- сол и пипер
- 4 филии хляб - може и да не е тостерен, но е добре да бъде машинно нарязан
- 5 кренвирша или наденички, но не от най-дебелите
- 3 с.л. олио + 30 г масло
- 2 плочки кашкавал за сандвичи
- стрък пресен лук
- чубрица или шарена сол
Начин на приготвяне:
1. С нож отрежете правоъгълник по коричките на филийките, така че да остане целият борд, а отвътре да излезе сърцевината без кора по нея. Бордът трябва да запази формата си, затова бъдете нежни.
2. С точилка изтънете средичките на хлебчетата.
3. В чиния разбийте 2 от яйцата със сол, пипер и 3 с.л. мляко.
4. Вземете 4 цели кренвирша или наденички и ги увийте през средата в изтънените средички. Оваляйте в разбитите яйца.
5. Сипете 1 с.л. олио в тиган, добавете 10 г масло и щом се разтопи, положете увитите кренвирши. Гответе на слаб към умерен огън за по 5-6 минути от страна докато се запекат и хванат златиста коричка от 3 страни. Щом обърнете от 4-тата страна, положете по плочка кашкавал върху всеки две наденички.
6. Междувременно разбийте и третото яйце в купичката, в която бяха разбити другите две, за да използвате остатъка от тях. Добавете наситнен стрък пресен лук и овкусете с чубрица. Нарежете на ситно останалото кренвиршче или наденичка и разбъркайте с яйчената смес.
7. В друг тиган сипете 1 с.л. олио и добавете 10 г масло. Сложете 2 от коричките и сипете в средата им от яйчената смес. Печете на умерен огън за по 2 минути от страна.
8. После повторете с другите 2 корички.
9. Сервирайте в порция по 2 пълнени филийки с по 2 панирани кренвирша или по 1 бройка, за да се получат 4 по-леки закуски или обеди.
Източник: YouTube/Essen Rezepte
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ