Регистрация

Панирана скумрия в дебела обвивка

Панирана скумрия в дебела обвивка
Средно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 1111

Пържена скумрия с панировка от яйце, брашно и мляко, поднесена с млечно-чеснов сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 800 г филе от скумрия (извадете костите и отрежете перките предварително, за да няма неприятни изненади в храната)
  • сол и пипер
  • лимон
  • 1 яйце
  • 1 ч.л. доматен концентрат
  • 80 мл мляко
  • 4 с.л. брашно
  • листа копър
  • 50-80 мл олио

За сос по желание:

  • 4 с.л. гъсто кисело мляко
  • 2 скидлидки чесън
  • 1/3 ч.л. сол
  • листата на 4 стръка копър
  • 1 с.л. лимонов сок

Начин на приготвяне:

1. Филетата риба (можете да използвате и друг вид риба по избор) нарежете на напречни парчета. Горе-долу от едно филе излизат около 5 парчета. Поръсете със сол и пипер, обтрийте и покапете с лимонов сок. Оставете настрана докато приготвите останалата част от ястието.

2. Направете панировката като разбиете яйцето с 1/3 ч.л. сол в купичка. Добавете доматената паста и разбъркайте отново. Сипете млякото, листа наситнен копър и поръсете брашното. Разбъркайте до разпадане на брашнените бучки. Трябва да се получи смес с гъстотата на кексово тесто.

3. Пригответе си по желание и сос за поднасяне като разбъркате киселото мляко с лимоновия сок, сол, наситнени листа копър и намачкан чесън.

4. Сипете олио в тиган с незалепващо покритие колкото да покрие дъното плътно. Пуснете да се сгорещява на умерен огън.

5. Топвайте парче риба с ръце в панировката, овалвайте щедро и пускайте в тигана. Гответе за по 4-5 минути от страна до образуването на апетитна коричка. Пържете по няколко парчета на веднъж. Ако почернее панировката, намалете огъня.

6. Вадете изпържената риба в съд, застлан с домакинска хартия или салфетка. Когато всички парчета са панирани и изпържени до златисто, ги поднесете с млечния сос и пресни зеленчуци за гарнитура. Чаша бира се връзва идеално.

 

Източник: YouTube/Дневник Домохазяйки

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта