Палачинкови кексчета с лук и билки
Солени мъфини от тесто за йоркширски пудинг.
Бон Апети
Излъчен на 27.04.2017
Забавна идея хрумва на Лора и Стоян, които решават да превърнат рецептата за солен пудинг в малки ароматни мъфини, подходящи за ордьовър, следястие или пък питателна закуска, която не щади свежия дъх заради лука в тестото. Така от обикновената палачинкова смес, без дори да се добавят набухватели, се получават пухкави и въздушни солени кексчета, които са доста засищащи.
Сместа за тези лучени палачинки се приготвя като се разбият яйца с мляко и се добави разтопено масло и брашно. После започва "озеленяването" на тестото. В него се изсипват наситнени пресни билки - мащерка, розмарин, салвия (градински чай), магданоз и див лук или пресен лук. Добавя се сол и пипер на вкус и се прибира за 1 час в хладилник.
Следва да се сгорещят добре на 220 градуса формички за мъфини. После се намазняват с малко олио и в тях се изсипва добре охладената смес. Пече се на същата температура за 15-18 минути. В образувалите се отвори може да се тикне по някоя и друга бучка сирене или кашкавал или пък да се изсипе разтопено масло. Хлебчетата стават още по-апетитни.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ