Палачинкови вързопчета с гъби и кашкавал
Пълнени палачинки с гъбена запръжка и рендосан кашкавал.
Необходими продукти:
- 200 г челядинки от консерва (или друг вид дребни гъбки)
- 1 глава лук
- 100 г кашкавал
- 4 яйца
- 4 с.л. майонеза
- сол на вкус
- масло или растителна мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
1. Разбийте 1 яйце с 1 с.л. майонеза и от сместа направете палачинка, която изпечете двустранно на съвсем леко намаслен тиган. Повторете упражнението и с останалите 3 яйца и 3 лъжици майонеза.
2. Лука почистете, нарежете и после запържете в още малко масло или растителна мазнина. Щом започне да покафенява, добавете отцедените гъби от буркан или консерва. Гответе 5-8 минути, като разбърквате честичко. Посолете на вкус.
3. В средата на всяка палачинка сложете от плънката, а след това закрепете под формата на вързопче с клечка за зъби.
4. Рендосайте кашкавала и поръсете отгоре всеки вързоп.
5. Запечете на микровълнова фурна за 30 секунди или във фурната на печката ви за няколко минути, за да се разтопи кашкавала.
6. Поднесете, като украсите с цели гъбки или поръсите с наситнен копър, магданоз, босилек, кориандър, пресен лук.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ