Палачинки с крем сирене и извара
Палачинкови вързопчета с подсладена плънка от сирена и стафиди.
Бон Апети
Излъчен на 14.06.2017
Лора и Стоян предлагат да си направим интересни и различни палачинки със сладникава плънка от сирена. Тестените вързопчета са страхотна семейна сутрешна или следобедна закуска през уикенда, както и красиво предястие или десерт, който можете да поднесете на гости. Децата също биха им се зарадвали, защото в тях има и сладост, и питателност. Хубаво е да решите дали ще ги готвите час по-рано, за да можете да си накиснете стафиди в ароматен алкохол и да бръмнете набързо тестото за тях, което е добре да постои в хладилник около 60 минути преди печенето. Но дори и да не го направите, пак ще е вкусно.
И докато самата палачинка се приготвя почти традиционно, като изключим добавката на ванилия в тестото, то кремът е нестандартен и апетитен. За него се разбиват на гъст сос яйце с крем сирене и извара. Овкусяват се със захар, лимонова кора и накиснатите в бренди или ром стафиди. После палачинките се пълнят с крема и се завиват на вързопчета, начинът на направа на които ще видите във видеото. Следва вързопчетата да се запекат на умерен огън в разтопено масло. А накрая палачинките се хапват топлички, по желание поднесени с домашен конфитюр. А ето и рецептата за него.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ