Регистрация

Палачинки с кайма под Бешамел с кашкавал

Палачинки с кайма под Бешамел с кашкавал
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 1336

Солени палачинки с плънка от кайма и коричка от моцарела и Бешамел.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За плънката:

  • 2 с.л. олио
  • 1 глава лук
  • 2 скилидки чесън
  • 500 г кайма
  • 1 ч.л. червен пипер
  • 1/2 ч.л. сол
  • 1 ч.л. кимион
  • 1/2 ч.л. черен пипер
  • 100 мл кетчуп/доматен сос - гъст
  • 130 г домати
  • 100 мл вода
  • листата на 1/2 връзка магданоз

За палачинките:

  • 2 яйца
  • 1 ч.л. сол
  • 500 мл мляко
  • 340 г брашно
  • 2 с.л. олио + още за намасляване на тигана

За заливката - сос Бешамел:

  • 50 г масло
  • 3 с.л. брашно
  • 500 мл мляко
  • 1/2 ч.л. сол
  • 1/2 ч.л. черен пипер
  • 1/3 ч.л. индийско орехче

И още:

  • 100 мл доматен сос или кетчуп
  • 200 г кашкавал или твърда моцарела
  • 1 ч.л. сух риган

Начин на приготвяне:

1. Първо пригответе запръжката. Наситнете лука, запържете в олиото за 2 минути, добавете чесъна и гответе още минута. Прибавете каймата и бъркайте на умерен огън докато се разпадне на трохи. Овкусете със сол, пипер, кимион и щипка захар. Размешайте. Налейте гъст доматен сос или кетчуп, добавете нарязаните на малки кубчета или рендосани домати, сипете водата, размешайте и оставете да се готви при периодично бъркане 12-13 минути докато влагата изври. След това дръпнете настрана и поръсете с наситнени листа магданоз.

2. Палачинките направете като в купа изсипете млякото, чукнете яйцата, добавите солта и пресеете брашното. После абсолютно непрофесионално вкарайте пасатора за супи и разбийте до получаването на глака смес. Залейте с 2 с.л. олио и разбъркайте. В тиган с диаметър 24-26 см. печете тънки палачинки - трябва да се получат 10-12 броя. Преценете тигана си така, че да е с диаметър колкото късата на страна на тавата, в която ще печете след това.

3. Намажете дъното на тавата с доматен концентрат, доматен сос или кетчуп. Завивайте плънката в палачинките и редете плътно в тавата.

4. Пригответе Бешамел като разтопите маслото в касерола на умерен огън. Поръсете брашното и гответе докато цветът съвсем леко придобие светлокафяв нюанс. Започнете при постоянно бъркане да наливате млякото на порции. Ако е подгрято, ще ви е по-лесно да постигнете крем без бучки. Когато цялото мялко се абсорбира, подправете със сол, пипер и индийско орехче, намалете огъня на слаб и мешайте периодично докато Бешамелът се сгъсти с консистенцията на кексово тесто.

5. Залейте подредените палачинки със соса и заравнете. Отгоре поръсете с рендосан кашкавал или моцарела за пици и сух риган. Печете на 180 градуса в предварително загрята фурна до образуването на златиста коричка - около 15 минути.

6. Поднесете топло - по 2-3 палачинки в порция.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. a
  2. д
  3. 4
  4. й
  5. 5
  6. s
  7. Л
  8. домат
  9. m
  10. Свинск

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта